Το 2ο Θερινό Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς, από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου, υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού. 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος, διεθνώς, προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση. 

Μαζί με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό θα συνεργαστούν η Γερμανίδα σκηνογράφος και ενδυματολόγος Andrea Schmidt-Futterer και ο Ρώσος θεωρητικός Dmitry Trubotchkin. Masterclass θα πραγματοποιήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός. 

Το θέμα εργασίας του εργαστηρίου είναι: «Χορός: Ύλη και Έννοια. Όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου, που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη.

Στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει παρουσίαση υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress). 

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 1η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Πληροφορίες στο www.n-t.gr. Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στους ξενώνες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.
Γλώσσες εργασίας είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες). το κόστος συμμετοχής είναι 400 ευρώ (περιλαμβάνονται δίδακτρα, μεταφορά από την Αθήνα και προς τους Δελφούς, διαμονή, πρωινό και μεσημεριανό).
 Το Εργαστήριο εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος που συντονίζει και ενισχύει το ΥΠΠΟΑ.

Τελευταία Τροποποίηση: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 21:36