Ο Alain Laboile στο Photometria Festival

Γεννημένος την 1η Μαΐου του 1968 στο Μπορντό της Γαλλίας, ο γνωστός φωτογράφος Alain Laboile, του οποίου το έργο έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο, θα είναι επίσημος προσκεκλημένος του Photometria Festival με την έκθεση του "La Famille".

Τις ημέρες της παραμονής του στα Ιωάννινα θα δόσει μία διάλεξη για την δουλειά του καθώς και  θα δει portfolios Ελλήνων φωτογράφων. (2-5.6.2017)

Ο Alain Laboile ξεκίνησε ένα οικογενειακό άλμπουμ το 2007, στην ηλικία των 39. Η σειρά La Famille ήταν, σε πρώτη φάση, ένας "ιδιωτικός θησαυρός". Ο Alain Laboile αρχίσει να παρατηρεί και να φωτογραφίζει την ξεγνοιασιά και τα παιχνίδια των παιδιών του από το υπόστεγο του, σε ένα απομονωμένο κομμάτι γης στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Ο φωτογράφος - πατέρας τους, τα ψωτογραφίζει σε στιγμές συμβίωσης τους με τη φύση. Ο Alain Laboile βλέπει πέρα ​​από τα θέματά του: δίνει βάθος στις εικόνες, επισημαίνοντας μια πολύτιμη λεπτομέρεια στο παρασκήνιο αποκαλύπτοντας ένα θησαυρό, ένα μυστήριο, ένα παιδί σε ένα δέντρο. Αυτές οι φωτογραφίες δρουν σαν ελιξίριο της ζωής. Θα μας πάνε πίσω στην φύση όπως την είχαν φανταστεί οι φιλοσόφοι του 17ου αιώνα. Όταν ο κόσμος ήταν νέος. Τα ελεύθερα και μερικές φορές γυμνά παιδιά απελευθερώνονται από την καθημερινή επιβάρυνση. Η εμφάνιση του γυμνού σε περιόδους πουριτανισμού, είναι ένα ευαίσθητο εγχείρημα. Όπως η Αμερικανίδα φωτογράφος Sally Mann και ο Alain Laboile διερευνά τη σάρκα από τη σάρκα του, όπως είναι, χωρίς μια ψεύτικη αίσθηση της σεμνότητας, αλλά σε αντίθεση με την Αμερικανίδα φωτογράφο αποκαλύπτει την τρομερή ενέργεια και όχι την ανησυχητική πλευρά του.

Πηγή: http://www.photometria.gr/photographers.php?name=alain-laboile-941

Πληροφορίες Εκδήλωσης

  • Τόπος: Ιωάννινα
  • Διοργανωτής: Photometria Festival
Τελευταία Τροποποίηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 12:27