«Ο Πιανίστας» Ένας σολίστ – και ένα ακροατήριο – στα πρόθυρα… της νευρικής κρίσης!

«Ο Monckton αναμιγνύει την τέχνη της μιμικής με την τέχνη του κλόουν, του τσίρκου ακόμα και του μάγου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο έργο με τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικίες.»

Σ’ αυτό απολύτως καταστροφικό ρεσιτάλ…… ένας διψασμένος για αναγνώριση «βιρτουόζος» προσπαθεί να παίξει πιάνο, αλλά τελικά παίζει με τα νεύρα των ακροατών!

Σχεδόν κάθε κίνησή του επί σκηνής καταλήγει σε ένα μικρό Βατερλό, με αποτέλεσμα ο αισιόδοξος, πλην όμως ατυχής, σολίστ να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στο τέλος της παράστασης.

Στην αρχή, δοκιμάζει να ανοίξει την αυλαία, αλλά εκείνη προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος της σκηνής μετατρέπεται σε επικίνδυνη αιώρα-παγίδα, και το πιάνο σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί!

Στη συνέχεια, μια χιονοστιβάδα από εμπόδια θα μετατρέψουν τη σκηνή σε σουρεαλιστικό πεδίο μάχης και… ό,τι ήθελε προκύψει! Και να που τελικά προκύπτει ένα πολύ διασκεδαστικό… χάος!

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον Thomas Monckton [Τόμας Μόνκτον] ή τον Courteney Stevens [Κόρτνεϋ Στήβενς], μέλη του Circo Aereo, στην κωμική παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Ο Πιανίστας» που απομυθοποιεί πλήρως τον κλασικό σολίστ και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ενώ πέρυσι ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του FRiNGE Festival του Εδιμβούργου.


«Ο Πιανίστας» φιλοξενείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας το Σάββατο 11 (ώρα 20:30) και την Κυριακή 12 Μαρτίου (17:00).

Στις προγραμματισμένες παραστάσεις έχει προστεθεί και μία πρωινή την Κυριακή 12/3 (ώρα 11:30).


Circo Aereo Thomas Monckton / Courteney Stevens«Ο Πιανίστας»

Διάρκεια: 55 λεπτά  H παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 5 ετών

Οι παραστάσεις του Circo Aereo στο Μέγαρο εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός Thomas Monckton & Sanna Silvennoinen
Σχεδιασμός φωτισμών Juho Rahijärvi
Ηχητικός σχεδιασμός Tuomas Norvio
Σχεδιασμός κοστουμιού Kati Mantere
 
Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσική Αθηνών
210 72.82.333
www.megaron.gr

 

Τελευταία Τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 11:29