Ο Φίλιπ Γκλας τιμώμενο προσωπο στο Carnegie Hall


Ο Φίλιπ Γκλας τιμώμενο προσωπο στο Carnegie Hall

Ο Αμερικανός Φίλιπ Γκλας, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συνθέτες, θα γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά του με σειρά συναυλιών στο Carnegie Hall, έγινε γνωστό σήμερα από τη νεοϋορκέζικη αίθουσα συναυλιών.

Δίνοντας στη δημοσιότητα το πρόγραμμά της για την περίοδο 2017-2018, η διασημότερη αίθουσα συναυλιών της Νέας Υόρκης προσέφερε στον συνθέτη κατοικία για ένα χρόνο και ανακοίνωσε σειρά συναυλιών με έργα του από τα πιο γνωστά έως τα πιο δυσνόητα.

Ο Φίλιπ Γκλας, που θα συμπληρώσει τα 80 του χρόνια στις 31 Ιανουαρίου, θα μετάσχει προσωπικά σε μια παράσταση του "Music with Changing Parts", ένα από τα σημαντικότερα έργα του.

Ο Γκλας συνέθεσε το 1970 το έργο το οποίο σπανίως έχει παιχτεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι ένα βασικό έργο μινιμαλιστικής μουσικής που ενέπνευσε τον Μπράιαν 'Ινο, παραγωγό και συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπόουι.

Από τα πιο πρόσφατα έργα του Γκλας, το Carnegie Hall θα παρουσιάσει "Το πάθος του Ραμακρίσνα" (2006).

Το κομμάτι, που συνοδεύεται από μεγάλη χορωδία, επικεντρώνεται σε αυτό τον Ινδό γιόγκι, ασκητή και δάσκαλο του 19ου αιώνα, όταν αντιμετώπιζε τον θάνατο προσβεβλημένος από καρκίνο του λάρυγγα.

Το έργο θα ερμηνεύσει η καλιφορνέζικη ορχήστρα Pacific Symphony, η οποία θα παρουσιάσει επίσης ένα κομμάτι από τον δίσκο "Passages" που ο Γκλας έγραψε με τον σιταρίστα Ράβι Σανκάρ.

Τώρα, η Ανούσκα Σανκάρ, η κόρη του δεξιοτέχνη, συνθέτρια και επίσης βιρτουόζα του σιτάρ, θα ερμηνεύσει το κομμάτι στο Carnegie Hall.


Θέλοντας πάντα να ανανεώνει τις πιο κλασικές παραδοσιακές παραστάσεις, αυτή η νέα περίοδος στο Carnegie Hall θα σηματοδοτείται επίσης από μια σειρά αφιερωμένη στην κληρονομιά της δεκαετίας του 1960 στις ΗΠΑ.

Σταρ στις πραστάσεις αυτές θα είναι ο βετεράνος τραγουδιστής του φολκ και ροκ Ντέιβιντ Κρόσμπι, ενώ διάφορες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα ετοίμασε ο Ρόμπερτ Α. Κάρο, ο βιογράφος του προέδρου Λίντον Τζόνσον και βραβευμένος με Πούλιτζερ.

Άλλα σημαντικά σημεία της περιόδου αυτής περιλαμβάνουν μια σειρά επτά θεαμάτων με τίτλο "Προοπτικές" που επιλέχθηκε από τα έργα ενός ανερχόμενου αστέρα της Ρωσίας, του 25χρονου πιανίστα Ντανίλ Τριφόνοφ.

Η Ολλανδέζα Ζανίν Γιάνσεν επιλέχθηκε για μια σειρά έργων για βιολί.

Η σεζόν θα αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου, ενώ η ορχήστρα της Φιλαδέλφειας υπό τον Γιάνικ Νεζέτ-Σεγκίν θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Λέοναρντ Μπέρνστ

Τελευταία Τροποποίηση: Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 17:22