Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Ο φετινός κύκλος των ρεσιτάλ ολοκληρώνεται με τη συναυλία του θεσσαλονικιού σολίστα Τριαντάφυλλου Λιώτη.

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με έργα Beethoven, Stravinsky, Schubert/Liszt, Ravel και Prokofiev.

Πρόγραμμα L. v. Beethoven, Σονάτα για πιάνο σε Φα μείζονα, έργο 10, αρ. 2I. Stravinsky, 4 Σπουδές, έργο 7F. Liszt / F. Schubert, 3 επιλεγμένες μεταγραφές Lieder
διάλειμμα M. Ravel, ΣονατίναS. Prokofiev, Σονάτα για πιάνο αρ. 7 σε Σι ύφεση μείζονα, έργο 83 

Ο Τριαντάφυλλος Λιώτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη Ά. Αικατερίνη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ν. Τασόπουλου, Δίπλωμα, Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο) και τις συνέχισε στο Detmold της Γερμανίας με τον Alfredo Perl (Bachelor και Master Solist) και μετέπειτα στην Karlsruhe με τον Kalle Randalu (Solistenexamen).

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Τριαντάφυλλος Λιώτης αναπτύσσει μια διεθνή συναυλιακή δραστηριότητα αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές και συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής. Ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ο Τριαντάφυλλος Λιώτης έχει διακριθεί σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως:

1ο βραβείο 'Grand Prize Virtuoso Vienna' 2015,

3ο βραβείο 'Μαρία Κάλλας' 2015,

βραβείο Albéniz και σεμιφιναλίστ 'Maria Canals Barcelona' 2015.

Σε συνεργασία με ένα σύνολο μουσικής δωματίου της Detmolder Kammerorchester κέρδισε το βραβείο 'ECHO Klassik' για την ηχογράφηση του έργου 'Das Lied von der Erde' του G. Mahler στη διασκευή των Schönberg / Riehn.

Πρόσφατα είχε την  εξέχουσα τιμή να παρουσιάσει την πλήρη σουίτα 'Iberia' του Isaac Albéniz στο ομώνυμο Φεστιβάλ, στο Camprodon της Ισπανίας.

Πληροφορίες εκδήλωσης Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 - 20:30 έως 23:00 

Χώρος:Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Τελευταία Τροποποίηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 09:18