Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 17:59

Συνέντευξη με τους Abbie Gale

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

 

Συνέντευξη στην Όλγα Ροΐδη

 

Από το 2007 που είχε κυκλοφορήσει το «2» και ένα χρόνο μετά το 7’’ single «Fall», την επόμενη τους κίνηση φαίνεται να την ετοίμαζαν καιρό. Το  τρίτο τους album «No Inspiration» κυκλοφορεί από την Inner Ear από τον Οκτώβριο ενώ την Παρασκευή 18 Μαρτίου έρχονται επιτέλους για δεύτερη φορά στα Γιάνεννα, παρουσιάζοντας το.

 Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου σας album, είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα; Μετανιώσατε για κάτι;

 

Ποτέ δεν θα είσαι 100% ευχαριστημένος και εφησυχασμένος ότι «αυτό ήταν». Ειδικά σε κομμάτια που τα δουλεύεις και τα παίζεις τόσο καιρό, μπαίνεις υποσυνείδητα στον πειρασμό να τα πειράξεις, έστω και λίγο, για να ξανανιώσεις το συναίσθημα που έχεις όταν ακούς για πρώτη φορά μια καινούργια ιδέα. Όσο περνάει ο καιρός, μάλιστα, τόσο περισσότερο. Το θέμα λοιπόν είναι πόσο ικανοποιημένος νοιώθεις αντιστοιχίζοντας το album με τον ένα χρόνο που τον δουλεύαμε και τον ηχογραφούσαμε, που στην περίπτωσή μας είμαστε πολύ.

 

Αναφέρετε στις συνεντεύξεις σας ότι θεωρείτε το «No Inspiration» το πιο ολοκληρωμένο σας album ως τώρα. Τις δικιές σας προσδοκίες προφανώς τις εκπλήρωσε. Των θαυμαστών των δύο προηγούμενων album άραγε; Σας επηρεάζουν δημιουργικά οι απόψεις του κοινού;

 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι. Και θέλουμε ο κόσμος να βλέπει τον δίσκο ως ένα ακόμα κομμάτι ενός παζλ, ένα ακόμα κομμάτι των Abbie Gale.  Στα δύο προηγούμενα album που βγάλαμε, και ακόμα περισσότερο αν προσθέσουμε και το 7ιντσο βινύλιο, δεν κρατήσαμε κάποιο σταθερό ύφος, κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Απλώς ένα ακόμα βήμα κάθε φορά, το οποίο πρακτικά περίκλειε όσα είχαμε βιώσει από την προηγούμενη δουλειά μέχρι εκείνη. Έτσι θέλουμε να το δει ο κόσμος και τώρα, ένα ακόμα βήμα.

 

Από το 2003 που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα φαίνεται να σας ταλαιπωρούν οι μπασίστες σας!  Ο τελευταίος λέτε ήρθε για να μείνει; Στην ενορχήστρωση των κομματιών συμμετέχουν όλοι;

 

Ναι! Αυτός ήρθε για να μείνει. Άλλωστε είναι μέσα σ’ αυτό το πράγμα από την αρχή. Είναι φίλος από πολύ παλιά, ο οποίος ήταν παρών μέχρι και στην ηχογράφηση του Family Life!

Στη διαδικασία της ενορχήστρωσης συμμετέχουν όλοι. Αυτό άλλωστε νομίζω καθορίζει και την ταυτότητά μας. Ένα κομμάτι σαν απλή σύνθεση, έχει  από μόνο του μια δυναμική, τεράστια κατά την άποψή μου, η οποία μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Αυτό που καταθέτουμε στο τέλος, είναι ο τρόπος που μπορούμε από κοινού, σαν Abbie Gale, να προσεγγίσουμε το κάθε τραγούδι και να μας κάνει να  πιστεύουμε όλοι ότι πήρε από εμάς τη δύναμη που μπορεί να έχει.

 

 

 «Έχει άλλη μαγεία όταν ακούς έναν δίσκο κρατώντας στα χέρια σου τη συσκευασία του», είχατε πει τρία χρόνια πριν. Έτσι πιστεύετε ότι στις μελλοντικές σας κυκλοφορίες θα παραμείνετε πιστοί στο cd;

 

Δεν ξέρεις ποτέ τι έρχεται παρακάτω. Η δύναμη του cd φθίνει όλο και περισσότερο και είναι πολύ ουτοπιστής όποιος δεν το βλέπει αυτό. Πρέπει να εναρμονίζεσαι με την εποχή που ζεις και να είσαι εντάξει με αυτό. Πάντα όμως η μουσική θα χρειάζεται κάτι να την συνοδεύει, μια φωτογραφία, κάτι γραμμένο ή απλώς χρώματα. Μια υπογραφή αυτού που έφτιαξε αυτόν τον δίσκο, ή κάτι που εκείνος πιστεύει ότι θα σε βάλει πιο πολύ μέσα στο σκηνικό της δουλειάς του. Τα οποία ,βέβαια, δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι αποτυπωμένα πάνω σε κάτι χειροπιαστό.

 

Σε τι φάση βρίσκεται η νυχτερινή ζωή , η μουσική σκηνή, και οι μπάντες της Πάτρας τώρα που ξεφούσκωσε κάπως αυτή η υπερ-καλλιέργεια συγκροτημάτων και η υπερ-ανάλυση όλης αυτής της κατάστασης απ’ τον Τύπο;

 

Όλα συνεχίζουν όπως ήταν και τίποτα δεν πιστεύω πως ξεφούσκωσε γιατί πολύ απλά, ποτέ δεν φούσκωσε.  Ότι είχε κάτι να πει ,έπαιρνε το χώρο που μπορούσε να πάρει και ακουγόταν αρκετά, πληρώνοντας όμως πάντα το τίμημα του αγγλικού στίχου. Η αμεσότητα του ελληνικού στίχου δεν μπορεί να συγκριθεί .Αυτό όμως δεν απαγόρευσε σε αρκετούς ανθρώπους που τραγουδούν στα αγγλικά να κάνουν επιτυχία και να τύχουν μεγάλης ανταπόκρισης.

 

Τι έχει το πρόγραμμα στην συνέχεια; Live, live, live;

 

Ναι, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, θα παίξουμε στα Ιωάννινα στο Boxx, και την επόμενη εβδομάδα, θα πάμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ράδιο Αρβύλα, 24 Μαρτίου στο Γαία στη Θεσσαλονίκη και 26 στα Τρίκαλα στη μουσική σκηνή Κεντρική Πλατεία.

 

http://www.abbiegale.gr/

http://www.myspace.com/abbiegale

Διαβάστηκε 2610 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 22:31

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνέντευξη με την Nalyssa Green Συνέντευξη με τις Berlin Brides »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.