Κατερίνα Ζαχαροπούλου: Το κουκλόσπιτο της Petrοnella Oortman

Το έργο είναι μια παραγωγή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης –Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Bey Hamam το 2011 σε επιμέλεια Συραγώς Τσιάρα.

Η έκθεση του έργου στο Μουσείο Μπενάκη είναι μια επανεγκατάσταση, ένας σταθμός του ιστορικού κουκλόσπιτου που με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνει έναν κύκλο φανταστικού ταξιδιού.

Η αφήγηση αποτελείται από 10 βιντεοπροβολές με σκηνές γύρω από την καθημερινή ζωή μιας γυναίκας που λαμβάνουν χώρα σε ένα κατασκευασμένο οικιακό περιβάλλον, σε έναν χρόνο ακαθόριστο,
αν και οικείο.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου αντλεί την αναφορά της από το αυθεντικό Κουκλόσπιτο της Petronella Oortman, έργο που κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1686 και το 1710 και που εκτίθεται στο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ.

Σκηνοθετεί με έπιπλα μινιατούρες έναν ετερόκλητο κόσμο από προσωπικά ενθυμήματα και βιώματα, βιντεοσκοπώντας τον χρόνο που περνά μέσα από απλές καθημερινές ασχολίες.

Παράλληλα με την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα φιλοξενεί από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 24 Φεβρουαρίου την εγκατάσταση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου «Το τραπέζι των αφηγήσεων».

Επιμέλεια έκθεσης: Συραγώ Τσιάρα Κατασκευή δωματίων – Σκηνοθεσία – Σενάριο - Ρόλοι στα δωμάτια: Κατερίνα Ζαχαροπούλου Editing - κάμερα: Θανάσης Ταμβακίδης

 

Χώρος: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς

Διάρκεια 09/02/2017 - 12/03/2017

 

 

Τελευταία Τροποποίηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 12:29