Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου

 

28 ΜΑΡ 2016
Κεντρική Σκηνή
«Και το βραβείο καλύτερης ταινίας απονέμεται...». Η βραδιά των ελληνικών Όσκαρ!
Μια Στέγη (και) για το σινεμά.
Από το 1975 πολλοί καταξιωμένοι 'Ελληνες κινηματογραφιστές υπήρξαν υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση. Η σχέση της Στέγης με το σινεμά είναι πολύπλευρη: στηρίζει ανελλιπώς την εκπαίδευση των νέων για τον κινηματογράφο, φιλοξενεί πρεμιέρες ταινιών και φεστιβάλ που κινούνται στα όρια της κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου.
Η συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου είναι ακόμα μία πτυχή αυτής της σχέσης. «Και το βραβείο καλύτερης ταινίας απονέμεται...» Κάθε χρόνο μια από τις πιο όμορφες βραδιές στη Στέγη φτάνει στο τέλος της με αυτή τη φράση. Είναι η βραδιά των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της οικογένειας των ανθρώπων του σινεμά, που εδώ και χρόνια έχει βρει το δικό της χώρο για να γιορτάζει στη Στέγη.
Αυτή η βραδιά είναι μόνο ένα δείγμα της στενής σχέσης που η Στέγη καλλιεργεί με το σινεμά (όχι μόνο, μα ειδικά, το ελληνικό), μια σχέση που γίνεται ολοένα και πιο στενή και που πρόκειται να αναπτυχθεί στο μέλλον. Οι δραστηριότητες της Στέγης που αφορούν το σινεμά είναι άλλωστε ποικίλες: προβολές και συζητήσεις, φεστιβάλ και ημερίδες, δραστηριότητες τόσο για το κοινό όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου.

 

Πληροφορίες Εκδήλωσης

  • Τόπος: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745 Εισιτήρια: 210 900 5 800
  • Διοργανωτής: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
  • Ημερομηνία: 28 ΜΑΡ 2016
Τελευταία Τροποποίηση: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 18:08